Sunday, May 23, 2010

Alanya live webcam Meteo Harta turistica Antalya

Harta turistica a regiunii Antalya

Antalya este situata in mijlocul a numeroase frumuseti naturale, fiind cel mai important centru turistic din Turcia. Bulevarde strajuite de palmieri, renumitul port din partea istorica, unde se afla si cartierul cu case de lemn, iti dau impresia ca te-ai intors in timp. Formele de relief spectaculoase oferite de Antalya, combina intr-un mod deosebit muntii cu marea. Muntii Toros (Taurus) isi oglindesc imaginea in apele cristaline ale marii, oferind conditii deosebite pentru practicarea alpinismului. Regiunea Antalya este incalzita de soare 300 de zile pe an, fiind un paradis al inotului si plajelor. Cele mai frumoase statiuni, fiecare cu specificul ei, sunt: Kemer, Lara-Kundu, Belek, Alanya, Side.

Harta turistica Alanya

Alanya este una dintre statiunile cu cea mai frumoasa plaja de pe riviera mediteraneana a Turciei. Alanya se afla situata la distanta de 130 km de Antalya, si se intinde de-a lungul a doua golfuri largi, detine si un frumos port fiind una dintre cele mai populare statiuni ale Turciei. Principalele obiective turistice ale statiunii Alanya: plajele intinse de nisip, plantatiile de bananieri, Kizil Kule (Turnul Rosu), castelul Ic Kale, santierul naval Seljuk, fortareata Alara, ruinele orasului antic Syedra, anticul oras-port Iotape etc.

Belek este situata la 30 km de centrul orasului Antalya, fiind o statiunea foarte importanta nu numai datorita luxoaselor cluburi si hoteluri de categoria 5 stele ce pot fi admirate de-a lungul unei plaje de nisip auriu, ci si pentru ca aici exista Clubul National de Golf. Belekul a devenit o destinatie recunoscuta pentru concursurile internationale de golf datorita calitatii terenurilor de golf.

Statiunea Kemer este situata in provincia Antalya, intre padurile de pin din muntii Tauros si apele de culoare turcoaz ale Marii Mediterane. In centrul statiunii Kemer se afla un port de ambarcatiuni, o mica plaja spre sud, un parc acvatic cu multe distractii pentru copii, in nordul orasului se gaseste o plaja lunga cu faleza de promenada. Puteti participa la excursii cu barca pe malurile Mediteranei sau la safari cu masini de teren in muntii Taurus. Alte atractii turistice in zona Kemer sunt Canionul Göynük, izvoarele de munte din Ulupınar, orasul antic Olympos, focurile de la Chimera, scufundari in Trei Insule (Üç Adala), Stancile Gemene (Ikiz Kayalar), plaja de 2 km din Golful Adrasan si Eco Parc (Yörük Parki).



Alanya live web cam
Vremea pe 5 zile - Meteo Alanya


Any source

No comments:

Post a Comment