Friday, September 17, 2010

Muntii Godeanu Harta turistica Muntele Gugu Godeanu

Muntii Godeanu ating altitudinea maxima de-alungul culmii principale, respectiv la nord de aceasta: Godeanu - 2.229 m, Moraru - 2.284 m, Gugu (cel mai inalt) - 2.291 m, Scarisoara - 2.245 m, Galbena - 2.191 m, Borascu Mare - 2.158 m.

Harta turistica Muntii Godeanu



Sute de turisti vin anual sa viziteze unul dintre cei mai ciudati munti din Valea Jiului, Muntele Gugu, sau Varful Gugu cum este cunoscut, un masiv inconjurat de mistere inca neelucidate. Se spune ca la anumite ore din zi muntele dispare privirii, si, in plus, au fost semnalate aici tot felul de fenomene stranii.

Legenda spune ca pe muntele Gugu si-ar fi avut salasul Zamolxe si din acest motiv muntele era considerat un loc sfant de catre daci. Tot aici se spune ca Decebal si-a ascuns o mare parte din comoara, convins ca spiritul Inaltului Preot, Deceneu, o va pazi de urgiile vremurilor. Legendele vin din mosi-stramosi, dar chiar si in zilele noastre sunt destui care mai cred in veridicitatea lor. Dovada ca si astazi te poti intalni cu cautatorii de comori, care spera sa dezgroape mult ravnitul tezaur al ultimului rege al Daciei. Locuitorii de la poalele muntelui sunt cunoscuti si sub numele de "gugulani" si sunt renumiti pentru longevitatea lor. Localnicii pun totul pe seama zonei misterioase in care locuiesc si a incarcarii energetice mari.

Pentru a ajunge pe Varful Gugu, turistii trebuie sa se pregateasca pentru o zi intreaga de mers. Traseul porneste din zona Campusel, catre izvoarele Jiului de Vest, iar de acolo urca panta spre saua Paltinul, Varful Paltinul, apoi catre Platoul Borascu. De aici mai este doar un "pas" catre Muntele Gugu, care este cel mai inalt varf din Godeanu, cu o altitudine de 2.291 metri. "Multi dintre turistii veniti in zona pot sa jure ca au vazut varful disparand sau ca au vazut explozii de lumina tasnind chiar din munte. La inceputul anilor ‘90, au aflat si cercetatorii despre misterele Gugului si au venit in zona.

La finalul expeditiei au declarat ca au vazut luminile (de fapt niste fulgere globulare) care «au furat» varful spre cer si nu au putut dormi deloc din cauza unor energii inexplicabile", povesteste Sorin Sanda, un salvamontist pasionat de drumetiile montane. El spune ca in zona a mai venit o comisie de cercetatori, dupa ce in zona localnicii ar fi semnalat disparitia unui avion, iar ceea ce li s-a intamplat membrilor comisiei a fost si mai straniu. "S-au confruntat cu stari nemotivate de spaima, senzatii de sufocare, impresia ca sunt priviti, explozii luminoase in varf. In plus, nimeni nu a putut explica de ce nu a retinut nimic pelicula video din cateva ore de inregistrare", mai spune salvamontistul Sorin Sanda.

Varful Gugu este amintit si de scriitorul Victor Kernbach in lucrarea sa, "Enigmele miturilor astrale", care spune ca Varful Gugu este centrul unuia dintre "punctele energetice esentiale" ale Planetei. Renumele Varfului Gugu a depasit granitele tarii. Anual, aici vin turisti din Germania, Franta sau Suedia, care vor sa surprinda pe obiectivul aparatului de fotografiat exploziile luminoase.Any source

No comments:

Post a Comment