Friday, September 6, 2013

6 de setembre de 2013 Arriba una pertorbació





















Ha arribat puntual la pertorbació que ens ha d'afectar durant el cap de setmana, tot i que de moment les precipitacions han estat escases, per demà els avisos senyalen molta més precipitació. Avui els xàfecs han anat acompanyats de tempesta.
Les temperatures han estat més baixes, les màximes han estat al voltant dels 26ºC i 27ºC al fons de les valls, dels 21ºC a mitja muntanya  i entre 10ºC i 13ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 6ºC i 9ºC a les valls i al voltant dels 6ºC a alta muntanya.
Per demà cal estar atents doncs els avisos per acumulació de pluja poden ser destacables, ja veurem com evoluciona l'episodi.

Aquest estiu al pirineu no serà recordat pas per haver estat massa calorós, excepte en alguns dies puntuals, la tònica que ha dominat ha estat la fresca i la pluja. Lluis Fíguls d'Estaron ens ha fet arribar aquesta comparativa entre el mes d'agost d'enguany i el de l'any passat i a simple vista veient que les temperatures han estat més baixes i que la precipitació ha estat més abundant.


ESTARON (P. SOBIRÀ) 2012 2013
Temperatura mitjana 22,5º 19,4º
Pluviometria 45,0mm 76,8mm
Màxima 38,4º 33,1º
Mínima 10,0º 9,1º
A les Planes de Son també ens ha comentat Lluis que ha estat l'agost més fresc des que es prenen dades a l'estació.
Font: Lluis Fíguls (Estaron) i Món Natura Pirineus. Any source

No comments:

Post a Comment