Thursday, August 14, 2008

TEMPESTA D'AGOST!


Desprès de 34 dies sense ploure a Tossa, per fi, el cel ens ha regalat una bona remullada.

La situació sinòptica que teníem no era propicia per a tempestes fortes i menys al litoral, els models, tampoc indicaven gran cosa (tempestes en zones de muntanya i algun ruixat al prelitoral). Però l’acumulació de calor dels darrers dies i l’arribada d’aire més fred en alçada, ja ens feia propiciar que tindríem moguda en alguns punts.

Aquests darrers dies a Tossa, em tingut temperatures fregant els 30ºC i humitats molt elevades, que originaven una temperatura de xafogor insuportable (entre els 35 i 38ºC).
Tota aquesta acumulació de calor i humitat a estat l’element decisiu per a quan arribés aire més fred. El xoc de les dues masses d’aire, a propiciat el creixement de tempestes fortes i s’ha traduït en forts ruixats i fort aparell elèctric.

DADES

Precipitació màxima: 16 litres (12 litres en 5 minuts)
Taxà màxima de precipitació: 330 mm/h
Cop màxim de vent: 48 km/h

Evolució del radar en imatges.En la seqüència d'imatges del radar, podem apreciar com el nucli actiu ha viatjat d’oest a est, escombrant les comarques gironines. Al arribar al litoral, s’ha reactivat on s’observen cors vermellosos entre la costa de Lloret (11,4 litres) i la de Sant Feliu de Guíxols (27 litres).


Durant les properes hores es podria repetir algun ruixat aïllat, més probable a la meitat nord i nord-est. Durant la tarda, per la zona del Montseny viatjant cap al sud de la Costa Brava - Maresme. Serien poc importants.
El cap de setmana, es presenta estable, amb temperatures suaus de dia i fresques de nit.

I la imatge del dia... NEU AL PIRINEU (WEBCAM DE ARCALIS)

Any source

No comments:

Post a Comment