Thursday, July 16, 2009

Boires, ruixats i onada de calor.

La jornada d’avui dijous s’està caracteritzant per la presència de núvols baixos o boires altes enganxades a les muntanyes amb una brisa suau de sud-est que estan portant-nos unes temperatures agradables, en prou feines es passen dels 23ºC. No obstant, la tendència és que aquestes boires desapareguin i deixin una tarda assolellada i calorosa.
Imatge visible del meteosat, on s'aprecien els núvols baixos en tora la façana nord del mediterrani català.
.
Divendres de ruixats i tempestes.

Demà divendres, serà un dia radicalment diferent. El pas d’una bossa freda amb humitats elevades en diferents nivells facilitarà la convecció i, per tant, els ruixats i les tempestes. Les temperatures seran clarament més baixes i, fins i tot, la neu pot fer acte de presència al Pirineu per sobre dels 2400 metres aproximadament. Així doncs, demà divendres s’espera a Tossa un dia amb creixement de nuvolades des de primers hores del dia, que donaran ruixats i tempestes, algunes d’elles podien ser d’una certa intensitat. Al vespre podria entrar una mica de tramuntana. Les temperatures la nit de divendres a dissabte seran fresques.
.
Onada de calor “canícula”.

Encara falten dies, però la setmana vinent pot ser històrica. Una llengua molt càlida afectarà tota la Península Ibèrica, especialment la seva part Oriental, i farà disparar les temperatures, a més, tindrem vents de SW-W (vents secs que arriben reescalfats). Ho anirem seguint, ja que les temperatures (a l’ombra) podran arribar als 35ºC a la costa i superar els 40ºC a l’interior.


Model GFS. Situació de temperatures a 1500 metres d'alçada esperada pel proper dimecres a les 15 hores, amb la +25 a Catalunya i rondant la +30 per la resta d'Espanya.
Any source

No comments:

Post a Comment