Tuesday, July 14, 2009

Mykonos Live Harta turistica a Insulelor Ciclade

Harta turistica Insulele Ciclade - Grecia

Arhipelagul Cicladelor cuprinde 39 de insule mai mari, dintre acestea doar 24 fiind locuite. Capitala insulelor este Ermoupolis din Syros, Cicladele sunt cele mai renumite dintre toate insulele greceşti, cele mai cunoscute fiind: Anafi, Andros, Santorini, Paros, Naxos, Mykonos, Amorgos, Sifnos, Ios, Milos, Serifos, Tinos si Syros.

Insula Santorini este situata la 120 de mile marine de Creta. Capitala insulei este Thira, alte localităţi importante de pe insula sunt: Oia, Emporia, Kamari, Ierovigli, Pyros şi Therasia. Insula Santorini atrage turişti datorită faimei potrivit căreia în această regiune s-ar fi găsit legendara Atlantida.

Harta turistica Insula Santorini



Insula Naxos, cea mai mare si mai verde insula din arhipelag, are plaje excelente si o infrastructura turistica foarte buna, multi considera ca Naxos are cele mai bune plaje din Grecia avand si plaje cu nisip si plaje cu pietris.

Harta turistica Insula Naxos



Insula Milos, cea mai vestica insula din Ciclade, are aproximativ 5500 de locuitori imprastiati in 7 mici orasele. Aici a fost gasita celebra sculptura Afrodita din Milos ( Venus din Milos). Golful natural de mari dimensiuni aflat in mijlocui insulei ii dau o forma aparte, ca o potcoava. Datorita originii vulcanice a insulei, plajele au variate forme si culori, apele sunt mereu limpezi si curate si pot fi turcoaz, verzi, albastre sau bleu.

Harta turistica Insula Milos



Insula Mykonos, supranumita Ibiza Greciei, este o insula cosmopolita cu magazine oficiale Ferrari, Nike, Rolex si Armani, cu hoteluri "only gay", dar si cu plaje pustii si cu restaurante unde mananci bine cu 10 euro. Mykonos detine plaje excelente si o viata de noapte foarte dezvoltata. Capitala insulei, orasul Chora (Hora), pare efectiv desprinsa din basme, casutele cubice de un alb orbitor si stradutele inguste de cel mult 1,5 m latime fiind de domeniul irealului.

Harta turistica Insula Mykonos



Livestream Insula Mykonos

Any source

No comments:

Post a Comment