Sunday, June 26, 2011

Harta turistica Insulele Dodecaneze - Grecia


Arhipelagul Dodecanez se afla situat în partea de sud-est a Marii Egee, si este este compus din 12 insule mari si inca 150 mici. Astypalea, Kassos, Leros, Lipsi, Nisyros, Agathonissi, Kalymnos, Kastelorizo, Kos, Simi, Halki, Patmos, Rhodes, Tilos, Pserimos, Telendos, Karpathos sunt cateva din insulele de o frumusete uimitoare. Rhodos (Rhodes) - Insula Soarelui, cea mai mare dintre Insulele Dodecaneze, este una dintre cele mai vizitate insule din Grecia. Faima i-a adus-o soarele (cu 300 de zile insorite pe an, este in mod oficial cel mai insorit loc din Europa), marea si nisipul, Rhodos fiind locul ideal pentru vacante, insula abunda în locuri încântătoare şi interesante, cum ar fi Valea Fluturilor, satul Triada, ruinele templelor lui Atena si Zeus etc.

Harta turistica Insula Rhodos

Capitala insulei Rhodos , denumită tot Rhodos sau Rhodes, este situată în cel mai nordic punct al insulei, si combina caracterul cosmopolitan al unui oras modern cu pitorescul unui oras medieval neatins de timp. Rhodos este impartit in patru zone distincte: Orasul Medieval incadrat de zidurile vechi, Orasul Nou situat la nord si vest de centrul istoric, Tarmul de Est al orasului nou ce cuprinde portul comercial, portul de feriboturi si iahturi Mandhraki si plaja Elli. Cea de-a patra zona in Rodos este Acropola, ruinele orasului antic, aflate la aproximativ 2 km sud-vest de centrul istoric medieval. În privinţa portului său, este de menţionat faptul că aici se afla în antichitate "Colosul din Rhodos", o mare statuie din bronz, care era este considerata una dintre "Cele Şapte Minuni ale Lumii Antice".


Rhodes live web cam Insula Rhodos
clic pe imagine pentru emisie live

Kefalos se află situat în partea de sud-vest a insulei Kos, la 45 de kilometri de capitala (orasul Kos), de care este conectat cu autobuze care circulă la intervale regulate. Kefalos detine cea mai frumoasă și faimoasă plaja din insula Kos, cu nisip fin si alb iar apa albastra cristalina. Manastirea Agios Nikolaos (potectoarea marinarilor) este situata pe insula Kastri din apropiere si se poate ajunge înot la ea, alte obiective în jurul Kefalosului fiind casa tradițională, transformată în muzeu popular cu obiecte din viaţa agricolă a satulului, o moară de vânt tradiţională şi ruinele unui castel vechi.

Kefalos Live webcam

Any source

No comments:

Post a Comment