Thursday, August 27, 2009

On és la pluja?

S’acaba l’agost i per tant estem arribant al final de l’estiu climàtic. Aquest any pocs, per no dir ningú, es podrà queixar del temps, a excepció d’aquells que no els hi agrada la calor ni els dies monòtons de sol.

Aquest estiu ha estat a Tossa extremadament sec, on entre Juny, Juliol i Agost només han caigut 12,2 litres, quan realment haurien d’haver caigut gairebé 100 litres, és a dir, ha plogut només un 12% del que hauria d’haver plogut.

Per buscar un Agost tan sec, ens hem de remuntar a l’Agost del 1928, on només varen caure 1,1 litre i més recentment al 1960 amb 3,4 litres. Lluny queden aquells estius de finals dels anys setanta principis dels 90 on queien entorn els 100 litres cada mes i provocaven més d’una riuada portant-se els cotxes dels turistes que estaven estacionats a la riera.

Si mirem el següent gràfic, podrem comprovar la diferència entre la pluja caiguda cada mes aquest any i la mitjana corresponent de cada mes. Mirant el gràfic hi ha prou per entendre’s la situació de manca d’aigua que tenim els nostres boscos i no sembla que la situació hagi de canviar.


Any source

No comments:

Post a Comment