Thursday, June 24, 2010

Consulta l'estat de l'aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua i el Servei Meteorològic de Catalunya, activa un portal on es poden consultar en temps real la pluja i les seves possibles incidències en el territori.

En els darrers anys les xarxes tradicionals de pluviòmetres s’han començat a complementar amb la informació procedent dels radars meteorològics. Aquesta combinació és una eina molt potent, ja que millora el camp de pluja provinent d’una xarxa dispersa de pluviòmetres, amb l’aportació d’un camp continu, com és el provinent dels radars. Aquest camp combinat es converteix així en la millor informació de pluja disponible i en les dades ideals per inicialitzar els models hidrològics que posteriorment permetran estimar el cabal futur dels rius.

La iniciativa presentada, que és pionera a tot Europa, permet informar de la precipitació acumulada a Catalunya, obtinguda a partir de la combinació de les dades dels radar meteorològics i els pluviòmetres de les estacions, les possibles afectacions en cas de pluges intenses (s’estableixen els avisos en zones amb un major risc en funció de la precipitació acumulada), recopila l’aigua recollida a Catalunya, l’evolució de les pluges i també dóna dades de la previsió de reg per a un ús eficient de l’aigua.

Les dades, obtingudes en temps real, es podran consultar en un web des del qual es podrà accedir des dels portals del Departament de Medi Ambient i Habitatge, l’Agència Catalana de l’Aigua i el Servei Meteorològic de Catalunya.

L’aplicació web disposa de quatre apartats principals:
1. Dades d’avui
2. Pluja
3. Mapa d’avisos
4. Reg

http://aca-web.gencat.cat/aca/aetr/index.html

A partir d'ara, podreu accedir directament per meteotossa, trobareu l'icone al marge dret.
Any source

No comments:

Post a Comment