Saturday, January 23, 2010

Anunciant fred


Aquest hivern està sent bastant productiu en quan a situacions de fred, això sí, totes elles de curta durada en el temps com és normal en les nostres latituds. Malgrat tot, el fred s’ha fet notar des del mes de desembre i després de reis, fins i tot, vam tenir neu al Massís de ses Cadiretes i forma anecdòtica va caure neu granulada fins a la vila.

Aquesta setmana, es presenta la possibilitat que una nova llengua d’aire fred ens escombri i faci baixar el termòmetres sota els 0ºC de cara a mitjans de setmana.

Tot sembla indicar que l’anticicló anirà basculant cap al nord ubicant-se davant la costa atlàntica europea i allargant-se fins a Rússia originant un passadís de NE a SW en tota la meitat sud d’Europa direcció la mediterrània més occidental. Un passadís d’aire molt fred que arrossegarà tota la massa freda que hi ha a centreeuropa provinent de Rússia. Cal dir, que aquestes masses d’aire són les més fredes que ens poden afectar, això sí, sempre solen ser molt seques i, per tant, no aporten precipitacions. Malgrat tot, caldrà veure com evolucionar i on s’acaba ubicant finalment l’anticicló la borrasca que aquest cap de setmana està creuant el sud peninsular, degut a que depenent de l’ubicació final tindrem vents més secs o més humits.

El que està clar, es que es presenta un principi de setmana molt interessant. Ho anirem seguint.
Any source

No comments:

Post a Comment