Wednesday, May 26, 2010

Pestera Ursilor Harta turistica Obiective turistice judetul Bihor

Harta turistica - obiective turistice judetul Bihor

Obiective turistice judetul Bihor: Pestera Ursilor, Pestera Scarisoara, Pestera Vantului, Pestera Meziad; Cheile Crisului Repede; Cascadele Bulbuci, Moara Dracului; Cetatea Ponorului; Parcul natural Apuseni; Poiana florilor.

Statiuni: Baile Felix, Marghita, Stana de Vale.

Harta turistica, obiective turistice municipiul Oradea

Pestera Ursilor este unul dintre principalele obiective turistice ale Munţilor Apuseni, ea aflându-se în imediata apropiere a localităţii Chiscau, comuna Pietroasa, la o altitudine de 482 m.



Interiorul se distinge prin diversitatea formaţiunilor de stalactite şi stalagmite existente, ca şi prin cantitatea impresionantă de urme şi fosile ale ursului de cavernă - Ursus spelaeus - care a dispărut acum 15.000 de ani. Pe lângă acesta au mai fost descoperite şi fosile de capră neagră, ibex, leu şi hienă de peşteră. La intrarea în peşteră se află un pavilion, compus dintr-o sală de aşteptare, casa de bilete, un bar, un mic muzeu speologic şi un stand cu suveniruri şi obiecte artizanale specifice zonei. Cu o lungime de peste 1.500 m, peştera se compune din galerii aflate pe două nivele: prima galerie, cea superioară, în lungime de 488 de metri poate fi vizitată de turişti, iar cea de-a doua, lungă de 521 m este rezervată cercetărilor ştiinţifice.



Galeria superioară, disponibilă vizitării, este compusă din 3 galerii şi diferite săli: Galeria "Urşilor" (sau Galeria Oaselor),Galeria "Emil Racoviţă",Galeria "Lumânărilor" Sala Lumânărilor, Sala Spaghetelor, Sala Oaselor. Printre formaţiunile de stalactite şi stalagmite se remarcă Palatele fermecate, Lacul cu nuferi, Mastodontul şi Căsuţa Piticilor, Draperiile din Galeria Urşilor, Portalul, Pagodele şi ultima sală, Sfatul Bătrânilor, iluminată cu lumânări. Temperatura în peşteră este constantă de-a lungul anului (10ºC).Any source

No comments:

Post a Comment