Monday, May 24, 2010

Piatra neamt live webcam partia Cozla Harta turistica Neamt

Harta turistica a judetului Neamt

Obiective turistice judetul Neamt: partiile Cozla - Piatra Neamt, Cetatea Neamtului - Targu Neamt, Manastirea Varatec, Masivul Ceahlau, Statiunile balneare Durau, Baltatesti şi Oglinzi, Manatirea Neamtului, Manastirea Secu, Manastirea Agapia etc.

Partiile de ski Cozla sunt una din principalele atractii ale orasului Piatra Neamt. Partiile de ski de la Piatra Neamt au fost deschise publicului la finalul anului 2009 - Cozla 1 si in sezonul de ski 2011-2012 noua partie Cozla 2. Partiile sunt dotate cu plase de siguranta, stalpi si parapeti pentru protectia schiorilor atat pe o parte cat si pe cealalata. Exista si instalatii de zapada artificiala, partiile fiind dotate si cu instalatie pentru nocturna. O alta atractie aflata pe dealul Cozla este partia de tubbing, o partie mai mica pentru colacii de cauciuc, cu ajutorul unui cablu colacii sunt trasi pana sus si de acolo cei care doresc se pot da pe partie.

Partia Cozla 1 de nivel greu, are o inclinare medie de 27%, lungimea partiei este de 965 m, schiorii plecand de la altitudinea de 647 m si ajungand jos la 387 metri, difereta de nivel fiind de 325 m.

Partia Cozla 2 este destinata incepatorilor, lungimea partiei Cozla 2 este de 2.300 m, partia pleaca de la aceiasi altitudine de 647 m, avand o diferenta de nivel de 260 m.

Accesul la partii se poate face cu telegondola care pleaca de la Gara Piatra Neamt, distanta parcursa in cca 8 minute, cu telescaunul care pleaca din cartierul Darmanesti - telescaunul poate deservi la urcare 826 persoane in decursul unei ore si functioneaza de luni pana duminica sau cu autoturismul, din strada Stefan cel Mare, se urca pe langa Parcul Zoo, pe langa Colibele Haiducilor, pana la Platoul Gospodinelor. Pana aici drumul este pietruit si practicabil in orice perioada a anului cu orice tip de autoturism, pe platoul Gospodinelor exista parcare - pana sus, la punctul de plecare accesul este posibil doar cu autoturism de teren (echipat cu lanturi pe timp de iarna).

Partia Cozla live web cam Piatra Neamt
clic pe imagine pentru video live

Any source

No comments:

Post a Comment