Thursday, May 26, 2011

Vremea Meteo Harta turistica Insula Krk

Insula Krk, cea mai mare insulă din Croaţia, este aşezată în golful Kvarner şi este legată din anul 1980 de partea continentală prin podul Krk. Insula Krk are o suprafata de 410 kilometri patrati, aeroport propriu precum si cateva porturi din care pleaca curse regulate catre insulele invecinate. Capitala insulei este orasul Krk, iar principalele statiuni sunt Omisalj, Malinska, Njvice , Baska, Silo, Klimno, Dobrinj, Selino.

Harta turistica Insula Krk

Baska este cea mai cunoscuta statiune din insula Krk. Statiunea este asezata intr-o vale lina, intr-un golf inconjurat de maslini si podgorii. In fundal se vad muntii Velebit. Plaja de 2 km, clasificata cu Steagul Albastru European, cea mai frumoasa dintre plajele Adriaticii, "Vela Plaza" se afla situata chiar in centrul orasului si este inconjurata de restaurante, cafenele si hoteluri. Plaja naturala din prundis este ideala pentru copii.

Silo este cea mai mare statiune de pe Insula Krk. Plajele curate cu intrare lina in apa, terenurile de tenis, volei pe plajă şi posibilitati multiple pentru practicarea diverselor sporturi nautice sunt citeva din atractiile statiunii Silo. Epava vasului Peltastis - naufragiat in anul 1969 - se gaseste in imediata apropiere a plajei si este unul din locurile preferate pentru amatorii de scufundari.

Silo live web cam
clic pe imagine pentru video live



Punat, situat pe coasta insulei Krk, adapostit de golful Punat, se recomanda cu strazile cochete si inguste din partea veche a orasului, plajele naturale si livezile cu pomi si cranguri de maslini. In mijlocul golfului Punat, pe insulita Kosljun, se poate vizita manastirea franciscana din secolul XV, care detine o colectie etnografica pretioasa si o colectie de obiecte religioase.

Punat live web cam
clic pe imagine pentru video live

Any source

No comments:

Post a Comment