Tuesday, June 26, 2012

Primera Onada de Calor

A Tossa la temperatura es podrà enfilar fins als 30ºC entre dimecres i divendres i les nits seran tropicals, és a dir, la temperatura no baixarà dels 20ºC. Degut a que la humitat no seran elevades, la temperatura de xafogor (la sensació tèrmica del cos) no serà extremadament alta, a Tossa arribaria fins als 33-34ºC. A finals de setmana i de cara a la setmana vinent la calor afluixarà.


Aquest és el temps que indica el model HIRLAM de l'AEMET.


I aquest és el temps que indica el model MM5 del SMC.






Nota de Prema del Servei Meteorològic de Catalunya.


A causa de la persistència de les altes temperatures, entre dimarts i divendres es preveu un episodi d’onada de calor que afectarà tot Catalunya.

 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que durant els propers dies la Península Ibèrica estarà sota el radi d’acció d’una massa d’aire molt càlid que donarà lloc a un episodi d’onada de calor a Catalunya.
 
La temperatura seguirà pujant dimarts i dimecres i es mantindrà alta fins el cap de setmana, quan començarà a davallar a causa de l’arribada d’una pertorbació que desplaçarà la massa d’aire càlid cap a la Mediterrània. Així doncs, entre dimarts i divendres es podran superar els percentils 98 de les temperatures màximes de l’estiu (veure el següent mapa), és a dir, les temperatures que estan dins el 2% dels dies més càlids d’una sèrie de 30 anys.
Tot i que es preveu que aquests valors es superin amb més probabilitat a l’interior de Catalunya, entre dijous i divendres també es podran sobrepassar a punts del litoral i del Prelitoral.
 
Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de temperatura màxima extrema per dimarts, i un preavís d’onada de calor pel període comprès entre dimarts i divendres.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials @meteocat i facebook.com/meteocat
Any source

No comments:

Post a Comment