Monday, January 19, 2009

Muntii Persani - Harta turistica Muntii Persani

Munţii Perşani sunt o grupă muntoasă a Carpaţilor de Curbură, aparţinând de lanţul muntos al Carpaţilor Orientali. Cel mai înalt pisc este Vârful Măgura Codlei, având 1292 m.

Munţii Perşani sunt situaţi în SV Carpaţilor Orientali, extinşi pe direcţia NNE-SSV, limitând partea de V a Depresiunii Braşov. În extremitatea de SV intrând în contact cu munţii Ţagla, prin intermediul depresiunii Sinca.

În cadrul Munţilor Perşani se individualizează 3 compartimente:
Perşanii de Sud, cuprinşi între valea Bârsa Grosetului la S şi valea Hamaradia şi pasul Perşani la N, cu o altitudine maximă de 1.292 m în Vf. Măgura Codlei;
Perşanii Centrali, situaţi între valea Hamaradia la S şi defileul Oltului de la Racoş la N, în interiorul celui de al doilea mare cot al Oltului, cu o altitudine maximă de 1.004 m în Vf. Cetăţii. Sunt străbătuţi de o şosea modernizată (Măieruş-Rupea) care leagă Depresiunea Braşov de Podişul Transilvaniei, traversând Pădurea Bogata (rezervaţie forestieră);
Perşanii de Nord, extinşi la N de valea Oltului, până la contactul cu munţii Harghita, cu o altitudine maximă de 1.002 m în Vf. Dugău.

Harta turistica Muntii Persani



Any source

No comments:

Post a Comment