Sunday, January 25, 2009

Nit d'aigua.


Després de la tràgica ventada d’ahir, on Tossa va ser un dels indrets on va bufar amb menys força (amb prou feines es va passar dels 60 km/h). La gent que tingués un baròmetre, va poder apreciar que la pressió va baixar fins els 984hPa! Una pressió baixíssima. Ara, aquesta ciclogènesis explosiva ja a passat, i tot i el dia assolellat que tenim a hores d’ara, aquesta nit es presenta ben moguda.

L’arribada d’un front fred, originarà la formació d’una petita però profunda baixa (992hPa en el seu centre) enfront la costa catalana. Aquesta baixa, donarà molt de joc, i regarà àmplies zones de Catalunya i de la resta del país. A més, darrera seu porta aire més fred, que farà baixar la cota de neu progressivament fins els 600-800 metres.

A Tossa, a partir de migdia es començarà a ennuvolar progressivament i, a partir del vespre s’esperen les primeres precipitacions. Es farien més continuades de nit i matinada, localment moderada i no es descarta alguna tempesta i, fins i tot, algun granet de calamarsa, però és una possibilitat molt baixa. En alguns punts del NE i zona del litoral central, no es descarta acumular més de 20 litres, quantitat gens despreciable. La neu, començarà entorn els 1200 metres i anirà baixant fins els 600-800 metres, no més avall.

Demà dilluns, ràpidament passarà aquest front i quedaria un temps variable.
Any source

No comments:

Post a Comment