Tuesday, November 24, 2009

Esperant l’hivern.

Aquesta setmana es presenta de treva i és que sembla que amb l’arribada de l’hivern meteorològic les temperatures començarien una davallada important i situaria el mercuri en els termòmetres per la banda baixa.

La culpa d’això ho té una bossa freda d’origen polar que els models ja porten dies indicant que es despenjaria i ens afectaria a partir de finals de mes, amb vent de nord i potser alguns ruixats. Els 20ºC que podem enregistrar aquesta setmana es quedaries una mica més curts per la setmana vinent, amb màximes d’hivern, és a dir, amb prou feines passarien dels 12-14ºC tot depenent del vent i l’insolació. Encara queda una setmana per poder intentar precisar, però si està clar que aquest novembre inusualment càlid es quedarà enrere i el mes de desembre sembla que serà més mogudet i més hivernal.

Ho continuarem seguint...

Model GFS. Temperatura esperada a 850 hPa (a uns 1500 metres d'alçada) on l'isoterma de 0ºC passa per sobre de Barcelona i la -1ºC per sobre de Tossa. Per fer-nos una idea, avui tenim la de +10ºC (tindrem 10 ºC de diferència).
Any source

No comments:

Post a Comment