Wednesday, November 25, 2009

Llevantada?

Ahir ja parlàvem que els models indicaven que a partir de diumenge i sobretot dilluns, una irrupció polar ens afectaria directament amb temperatures de ple hivern.

Avui, en canvi, els models han donat un petit canvi i es que aquesta llengua freda d’origen polar perdria intensitat a quant a fred però augmenta i molt l’inestabilitat amb la formació d’una profunda baixa just enfront de la costa catalana que ens ocasionaria una situació sinòptica d’est amb precipitacions que serien continuades i abundants. Al disminuir l’aportació d’aire fred la neu cauria per sobre dels 800 - 1000 metres (més alta quan més a l’est).

Però com sempre, queden dies i de ben segur que hi hauran canvis i més encara tenint present que seria una baixa mediterrània. Ja sabem que es comporten de forma molt erràtica i fins l’últim moment no sabem la seva ubicació final.

Ara per ara, el model GFS de les 00UTC de cara a dilluns 30 a les 9 del matí indica aquesta preciositat.

El que sí està clar a hores d'ara és que el canvi de temps serà: temperatures fredes i més normals per l'època i més o menys, aigua també caurà. Ho anirem seguint.

Any source

No comments:

Post a Comment