Friday, December 23, 2011

Canvis d'última hora? Irrupció d'aire fred per cap d'any?

Bon dia,

Els models ens fan anar de corcoll, ara sí, ara no. El cas és que en la última sortida del model europeu i del NOGAPS. Aquest últim marca una entrada continental amb isotermes de -4ºC a tota la costa catalana, tot i això sembla que seria una entrada de període curt.
A continuació podeu veure els mapes de la pressió geopotencial a 500 hPa i de les temperatures a 850 hPa. En general l'entrada freda que marca l'europeu seria més lleugera que la del NOGAPS. En aquest cas,les isotermes estarien entre 0ºC i -2ºC. Sempre més baixes com més al nord.

Model Europeu (500 hPa)















Model Europeu (850 hPa)

















Per altra banda tenim el NOGAPS, que com he dit marca una entrada molt més potent, amb temperatures de -4ºC a 850 hPa a tot Catalunya, però també amb temperatures de -30ºC a 500 hPa.

Model NOGAPS (500 hPa)















Model NOGAPS (850 hPa)

















Per contra el model GFS continua mostrant l'anticicló damunt nostra durant aquests dies. Tot i que aquests últims mapes siguin molt aparatosos, s'han de seguir dia a dia, ja que l'anticicló està molt a prop, i un canvi de posicionament d'aquest, pot produir notables canvis.
Per últim, afegirem que si es donés aquesta situació del model europeu i el NOGAPS seria una entrada freda però SECA, així que la neu només faria acte de presència a la cara nord del Pirineu.
Ara per ara, toca gaudir d'aquests dies primaverals.

Recordeu que ens podeu seguir al Twitter i al Facebook !
Salut i Meteo!

Fonts:  meteociel.frAny source

No comments:

Post a Comment