Saturday, June 14, 2008

L’última i diem... HOLA ESTIU!

Doncs sí, tot sembla indicar, que després que passi el front que ens ha d’afectar a partir d’aquest diumenge el vespre, l’estiu entrarà per la porta gran amb un temps assolellat i temperatures caloroses a partir de dimecres.

El pas de dos sistemes frontals, un diumenge i l’altre dilluns, deixarà ruixats i tempestes irregulars arreu de Catalunya, especialment, a la meitat oest i zones de muntanya, per dimarts, s’originarien ruixats de tarda localitzats en punts del nord-est.

A Tossa, es manifestaria diumenge amb l’arribada de núvols alts que es farien més compactes a últimes hores de la tarda, no s’esperen precipitacions.

Dilluns, seria el dia en que ens podrien afectar les pluges, serien en forma de ruixats, d’intensitat dèbil a moderada i no acumularia quantitats importants. Seria un dia variable, típic d’aquesta època de l’any, amb nuvolades alternança amb clarianes. Els ruixats es presentarien a qualsevol hora del dia, però serien més probables de cara a la tarda.
Per dimarts, s’esperaria un dia assolellat, amb creixement de nuvolades que podrien deixar algun ruixat de cara a últimes hores de la tarda a la nostra localitat.

Així doncs, tot sembla indicar, que a partir de dimecres, ja començarem a parlar de que l’estiu ha arribat, amb el seu sol i les seves temperatures caloroses. La veritat, és que ja era hora....


Per altre banda, aquest divendres, varem tenir una tarda de ruixats, en alguns moments d’una certa intensitat. En total es varen recollir 11 litres.
En les següents fotografies, podrem apreciar com varen arribar els ruixats fins a la nostra població.

FOTOGRAFIES DEL PASSAT DIVENDRES 13 DE JUNY AL VESPRE.

De mica en mica, el cel s'anava tornant cada cop més amenaçador i la negror començava a agafar importància cap a la zona de ponent.
Es comença a veure com el ruixat comença a entrar per la Vall de Tossa i en rega tota la població d'oest a est.


I desprès del primer ruixat, varem tenir una pausa, a l'espera que arribès el segon ruixat, més intens i, fins i tot, acompanyat amb alguna tronada.

Any source

No comments:

Post a Comment