Sunday, October 26, 2008

Es va confirmant: aigua, fred i neu.

Doncs si, els models ja confirmen l’entrada freda del nord, i un episodi de pluges de cara a dimarts que podria ser important i acumular quantitats generoses a molts indrets. No obstant, encara haurem de veure l’ubicació final de la baixa que es formarà front la costa catalana, ja que dependrà de la seva ubicació final per recollir més o menys aigua, però d’aigua en caurà i de forma general, i les temperatures, en caiguda lliure.

El que és encara una incògnita és a partir de dimecres. Tot i que el fred en tot el Principat i la neu al Pirineu està garantida. La possibilitat de precipitacions a la resta, i la cota de neu final encara s’haurà de finar, tot i que sembla, que de produir-se alguna precipitació dimecres o dijous, la cota de neu seria baixa (entorn els 600-800 metres).

Ara per ara, a gaudir d’aquest diumenge i gran part del dia de demà, perquè a partir de dimarts, tot serà ben diferent.




Imatges visible de satèl·lit. Podem apreciar com s’apropa el front ben format i al seu darrera, s’aprecia tot un “exèrcit” de taques blanquetes que són petits nuclis tempestuosos. Símptoma inequívoc de l’aire fred que hi ha darrera el front i ens afectarà a partir de dimarts a la nit i, sobretot, a partir de dimecres.


En aquesta imatge, podem apreciar les diferents masses d'aire, on clarament es veu la massa d'aire molt freda darrera el front, que xocarà amb la massa càlida que tenim ara.

Any source

No comments:

Post a Comment