Friday, October 30, 2009

Canvi de temps!

Aquests darrers dies han estat marcats per la bonança i unes temperatures més altes del normal, arribant en alguns punts a superar els 25ºC. Amb l’arribada del mes de Novembre, sembla que per fi deixarem enrere aquestes temperatures elevades i la tardor ara sí que s’ha d’imposar arreu.

El motiu de tot plegat és un front que creuarà la península d’oest a est i que arribarà a casa nostra de cara a dilluns. Es un front fred que porta associat precipitacions i una normalització de les temperatures perquè deixem ha la màniga curta i comencem a treure la roba d’abric del calaix.

Si mirem els següents mapes, corresponen al model europeu WRF de temperatura en superfície i podem apreciar la diferencia de temperatures que s’espera entre les pronosticades avui a les 14 hores i les que pronostica a la mateixa hora de cara a dilluns. Els mapes parlen per si sols.


Model WRF de temperatura en superfície a les 14 hores d'avui divendres 30.


Model WRF de temperatura en superfície esperada a les 14 hores de dilluns 2.

Per tant a Tossa, s’espera un cap de setmana, que malgrat no arribar encara el front, estarà mig ennuvolat degut a un flux dèbil de llevant que acumularà nuvolositat en tota la façana costanera, fins i tot, no es descarta algun plugim aïllat, malgrat tot, hi haurà estones de sol. Dilluns vindria el canvi de temps més important, amb nuvolositat abundant i compacta que deixaria precipitacions entre dèbil i moderades, més importants durant les hores centrals del dia. No acumularan quantitats important en principi. A partir de llavors, temperatures més baixes i normalitzant-se.

Any source

No comments:

Post a Comment