Sunday, October 25, 2009

Resum Any Climàtic

Aquesta any meteorològic s'ha caracteritzat a Tossa per la seva irregularitat pluviomètrica que ha donat lloc a un any sec i unes temperatures fredes a l’hivern i més altes del normal a l’estiu.
La Tardor, es va presentar més aviat seca i els mesos que acostuma a ploure més no ho va arribar a fer (octubre i setembre). En canvi, l’hivern, especialment al desembre, va ser una mica més plujós del normal. A partir de llavors la falta de pluges ha estat la principal protagonista que ha originat, fins i tot, la mort d’arbres als nostres boscos (per veure aquestes conseqüències fes clic aquí) i un risc extrem d’incendis forestals, que per sort, han passat de llarg.


Les temperatures van ser una mica més fredes del normal a l’hivern i, sobretot, a la tardor degut a les nombroses situacions de nord amb irrupcions polars que han sovintejat per les nostres latituds. Aquestes irrupcions fredes, han originat la presència de nevades a la zona de Cadiretes tres dies diferents, que es tingui constància: el 14 de desembre, el 26 de desembre i el dia 6 de gener (fes clic als dies per veure les imatges).L’estiu en canvi, ha estat una mica més calorós degut a les temperatures mínimes que han estat més elevades del normal, les màximes estiuenques han estat normals.

Malgrat tot, aquest any serà recordat pel temporal de llevant de Sant Esteve. Un temporal que passarà a l’historia per ser un dels més destructors dels darrers 65 anys (veure vídeo del temporal clic aquí).

RESUM ANY CLIMÀTIC


El temps amb Fran Hervias
Cargado por tvtossa. - Vídeos de noticias del mundo entero.Any source

No comments:

Post a Comment