Friday, February 19, 2010

Tarda de tempestes

Desprès de l’impressionant ciclogènesis d’aquesta nit que ha fet baixar la pressió fins els 984hPa a Tossa i la nova tongada de precipitacions que ha caigut al llarg de tota la nit i matinada emplenant els pluviòmetres fins la ratlla dels 20 mm, aquesta tarda tenim molts números per tenir la primera tempesta d’aquest 2010.

Desprès del pas de la borrasca que es continua enroscant endinsant-se ja entre França i Itàlia, l’arribada d’una massa freda amb l’humitat acumulada i l’inestabilitat de la mateixa baixa que ens ha afectat aquesta nit, es preveu que a partir de migdia les nuvolades creixin amb força en tota la zona nord-est de Catalunya i que aquestes es converteixin en fenòmens tempestuosos que podrien descarregar amb forta intensitat al llarg de la tarda i vespre i anar, en alguns casos, acompanyats de calamarsa. Les temperatures baixaran clarament aquesta nit i al Montseny la neu pot baixar fins els 600 metres de cara a la nit si hi ha precipitació.
Model MASS. Cobertura de núvols baixos i mitjos esperats per aquesta tarda a les 18 hores UTC on s'aprecia la convecció entre Barcelona i Girona cobrint el cel de Tossa.

Model MM5. Precipitació esperada entre les 15 i 18 hores UTC d'avui divendres amb màxims de més de 10 mm en zones de la comarca de la Selva.
Any source

No comments:

Post a Comment