Wednesday, December 24, 2008

Torna l’hivern!


Després d’aquesta darrera setmana de bonança, el temps (meteorològicament parlar) ens recordarà que som a l’hivern, i de quina manera ho farà!

Una llengua ben freda, d’origen siberià, ens arribarà a partir de demà dijous a última hora, amb la formació d’una baixa enfront de la costa catalana que impulsarà vents humits de llevant. Un còctel explosiu que es manifestarà amb pluja, vent, fred i, fins i tot, neu.

Així doncs, demà dijous, s’anirà ennuvolant progressivament i ha última hora ja es podrien produir les primeres pluges. Serà divendres, quan la pluja s’estendrà arreu, i també la neu, que tot i que apareixerà en principi per sobre dels 1000 metres, anirà baixant al llarg del dia fins a situar-se en els 400 metres i, esporàdicament per sota. Però atenció, ja que a la zona interior (Catalunya Central i terres de Lleida), la neu podria fer acte de presència en totes les cotes, aquest extrem, s’intentarà afinar demà. Però ben atents a les informacions meteorològiques que els darrers dies de l’any es presenten molt mogudets.
I atenció també al temporal marítim de Llevant!
Any source

No comments:

Post a Comment