Monday, December 29, 2008

Tossa sota la sorra. Reflexions del temporal.

Les onades envaïen el poble, al riera es començava a taponar. No es podia fer res, la natura, amb el seu element més poderós, l’aigua, atacava el litoral tossenc, inundava carrers, arrasava comerços, bars, restaurants... Posava en perill a vilatans, pescadors intentant traient les seves barques, alguns donant un cop de mà, altres mirant-s’ho a distància i al dia següent a figurar, coses de la política.

El que si està clar, que tota previsió, tot preparatiu era insuficient, no es podia fer res contra aquesta força, malgrat tot, moltes coses es van fer bé, la prova, cap víctima.

Dijous al matí vaig donar l’avís pel temporal i també per neu, tothom estava avisat, preparatius per tallar carrers, per pujar barques... Alguns deien que estava boig, que el que deia que anava a passar era impossible, alguns deien que ni tan sols ho havia anunciat, per sort, el programa es repeteix els dissabtes i diumenges, i clar, més d’un ha hagut de callar o mossegar-se la llengua quan m’han escoltat dir (programa realitzat el dimarts),” que per divendres tindríem pluja, fred i temporal de llevant que sembla que podria ser important”.

Però hi ha una cosa que m’emprenya, i és la gent que va de llesta quan divendres estava a casa tranqui-la, mentre alguns tossencs, i només alguns, ens cobria l’aigua més d’un metre, agafats amb cordes, agafant-nos a arbres quan venien les onades en ple passeig marítim, per intentar treure barques i donar un cop de mà a pescadors i vilatans. Altres, estàven dinant ben tranquils i per la nit amagadets o de passeig... Per mi no hi ha res pitjor que la hipocresia de les persones i intentar enganyar als ciutadans. A mi van estar a punt fa un parell d’anys d’enganyar-me, però no ho van aconseguir i no ho faran ara. Així, que en aquesta gent, en comptes d’estar dissabte figurant a la platja i criticant la gestió realitzada, m’hagués agradat veure-us divendres a la nit, donant un cop de mà i demostrant, tal i com dieu moltes vegades, que esteu per ajudar el poble (i una me...).

MÉS FOTOS


L'illa menjada per una onada. Foto: TVTossa.

La Minerva, aguantant el cop de les onades.
Foto: TVTossa

Es Cap de Tossa, engolit per l'esquitx d'onades. Impressionant!
Foto: TVTossa


L'aigua passejant-se pels carrers de la vila.
Foto: David Colomer.

Foto: David Colomer.

Interior d'uns dels locals després arrasats
per les onades. Foto: David Colomer.
Foto: David Colomer.

Foto: David Colomer.
Passeig i Riera, tota coberta per aigua.
Foto: David Colomer.
AHIR DIUMENGE, TOSSA SOTA LA SORRA.










Any source

No comments:

Post a Comment