Sunday, December 20, 2009

Tossa sota zero

Estava anunciat des de fa dies i l’oanada de fred d’aquesta setmana ha tingut el seu màxim aquesta matinada amb glaçades generalitzades que han arribat fins a la mateixa façana litoral. A l’interior les glaçades han estat molt fortes.

A Tossa, les temperatures mínimes han estat:

- Zona centre del poble: -2,3ºC
- Mas Font – Joan Maragall: -2,6ºC

- Can Vergonyós: -3,8ºC
- San Eloy: -6,1ºC

Degut a la baixa humitat la glaçada no ha estat visible en forma de gebre, és a dir, hem tingut una glaçada negre. Per això, hem hagut d’anar a buscar aigua per veure visualment aquest fred, aquesta aigua congelada. El llac del Parc de Sa Riera és un bon punt d’observació per veure aquesta glaçada. Avui els ànecs ho passaran malament degut a la cobertura de gel que tenen en tot el llac.

Canvi de temps.

La gent es pregunta fins quan tindrem aquest fred. Doncs ja té les hores contades. A partir d’aquesta matinada ens arriba un nou canvi de temps que ens portarà, per fi, les esperades pluges. I és que una borrasca ha de creuar la península, aportant-nos vents de sud més càlids i humits que regaran el territori al llarg de la setmana. Per tant, les temperatures pujaran però el sol deixarà pas als núvols i a la pluja.
S’haurà de seguir la situació de demà al matí. Les precipitacions arribaran a casa nostra quan més baixes són les temperatures i, per tant, degut aquest fred acumulat aquests dies, quan comenci a precipitar podia ser neu a cotes molt baixes, especialment a la zona interior. A la costa serà gairebé impossible. Tot i això, la cota anirà pujant progressivament al llarg del dia, a excepció d’algunes zones del nord de Lleida on la neu es mantindria en cotes baixes al llarg de tot el dia. Ho anirem seguint, perquè podem tenir sorpreses i complicar una mica la vida quotidiana dels ciutadans.

La resta de la setmana, s’espera un temps inestable, amb núvols i pluges.


Fotografies d’aquest matí a Tossa.

El llac del Parc de Sa Riera ben glaçat a les 9 del matí i el termòmetre de San Eloy marcant -5,9ºC (mínima de -6,1ºC).
Any source

No comments:

Post a Comment