Friday, April 30, 2010

Canvi de temps

Després dels darrers dies de bonança amb temperatures càlides durant el centre del dia que ha portat gent a la platja i alguns valents a gaudir del primer bany de la temporada, amb el canvi de mes sembla ser que les pluges tornaran a visitar-nos i aquestes vindran acompanyades d’una baixada notable de les temperatures.

A hores d’ara ja es comencen a apreciar aquests canvis amb núvols alts a la costa i ruixats tempestuosos en zones del Pirineu i del Prepirineu català. De cara a demà dissabte, aquests ruixats s’aniran estenent arreu de Catalunya, especialment durant les hores centrals del dia a la meitat nord i zona interior. Seran en forma de tempesta i localment d’intensitat forta i acompanyades de calamarsa. A Tossa, s’espera que les precipitacions puguin fer acte de presència al llarg de la matinada, serien pluges molt febles si és que arriba a caure alguna cosa, serà a partir de mig matí quan els núvols creixeren amb força i originaran ruixats que podran arribar a Tossa a partir de migdia, puntualment amb tempesta. De cara al vespre hauran desaparegut.

Per diumenge, novament el temps es complicarà, i sembla ser que les tempestes serien més extenses i més virulentes. Aquests podrien afectar Tossa amb més facilitat. Serà a partir del vespre quan els nuclis tempestuosos siguin més actius a la costa i les precipitacions siguin més extenses i més continuades. Aquesta tongada de pluges vindran acompanyades per una baixada notable de les temperatures, degut a l’entrada d’una massa freda en tot els nivells de troposfera, el que facilita la convecció diürna i fa pensar que les tempestes puguin ser fortes en algunes zones de l’interior amb la combinació de la bossa freda i una petita baixa que s’ubicarà entre València i Mallorca aportant vents humits i inestabilitat. Diumenge serà un dia plenament primaveral.

De cara a dilluns i dimarts, la inestabilitat continuaria amb ruixats tempestuosos. La cota de neu baixaria fins els 1200 metres, per tant, podem tornar a veure el Montseny enfarinat en ple mes de maig, fet que no és inusual.Any source

No comments:

Post a Comment