Sunday, April 25, 2010

Sydney Melbourne live earth TV webcam Australia

Australia, a sasea ţară din lume ca mărime şi cel mai mic continent, cuprinde pe lîngă teritoriul continental, mai multe insule dintre care cea mai mare este insula stat Tasmania. Capitala Australiei, Sydney deţine recordul superlativelor în Australia: cel mai mare oraş, cel mai mare centru industrial, cultural şi financiar, cel mai mare port, cel mai mare nod de comunicaţie. În centrul oraşului se află şi cea mai mare aglomeraţie de zgârie-nori, magazine, galerii, baruri etc

Harbour Bridge: Opt benzi de circulatie si doua de cale ferata duc de la nord peste podul Harbour Bridge, la o inaltime de 50 de metri, ce trece peste apa purtind povara unui trafic intens spre cartierul port al celui mai mare oras din al cincilea continent. Constructia de otel, care se intinde pe o lungime de 503 metri, a luat nastere in anul 1932 si este alintata de locuitorii Sydney-ului cu numele de "umerasul".

Opera din Sidney, cu acoperisul in forma de panze de corabie, construit din placi de beton(21000 de tone) - reminiscenta de la acostarea "First Fleet" din anul 1788, a costat 100 de milioane de dolari; proiectata in anul 1957 de arhitectul danez Jorn Utzon, inaugurata in anul 1973, cu o inaltime de 67 de metri, o lungime de 183 si o latime de 118, Sydney Opera House (Casa Operei din Sydney), este una dintre cele mai distincte şi celebre clădiri ale secolului XX.

earth TV web cam Sydney - Australia
Harbour Bridge and Opera Building - View of Australia's largest city

Sydney, Australia

Melbourne, capitala statului federal Victoria din Australia, este situat pe Râul Yarra în apropiere de vărsarea sa în golful Portului Phillip. Melbourne este al doilea cel mai mare oraş din Australia şi este binecunoscut în lume, ca fiind de multe ori mai atractiv decât Sydney.

"earth TV web cam Melbourne - Australia"
Yarra River, National Tennis Centre and Melbourne Park

Melbourne, AustraliaAny source

No comments:

Post a Comment