Thursday, April 22, 2010

Tardes de primavera.

Són moltes les dites populars que parlen sobre la varietat meteorològica de l’Abril, i és que estem en època de temps canviant, de matins assolellats i tardes tempestuoses, i sembla ser que aquesta serà la tendència els propers dies, especialment per demà divendres i diumenge. No cal dir, que aquesta situació de tempestes de tarda seran més probables i extenses a la zona interior, que com sol passar algunes vegades, solen arribar a la costa de cara a darrera hora de la tarda, majoritàriament arriben ja desfetes i deixen algun ruixat curt, a excepció d’’algunes poques vegades que es reactiven al creuar la Serralada Litoral.

La ciutat de Girona sota una tempesta primaveral. 3cat24.cat

Quin temps ens espera?

Avui serà un dia bastant tapat, i no es descarta algun gotellada a partir de migdia, en conjunt molt poca cosa ja que les precipitacions més actives es quedarien dins de mar.

De cara a demà divendres, diada de Sant Jordi, el temps es mantindrà tapat però amb l’obertura de clarianes, a la vegada que creixeran noves nuvolades a partir de migdia en zones de muntanya de la meitat nord, especialment a la zona interior de Girona durant el migdia. S’esperen precipitacions irregulars al llarg del matí, especialment a la zona de Lleida i Tarragona. Al llarg de la tarda, les nuvolades que creixerien a la zona de Girona acabarien originant alguna tempesta. No sembla que hagin d’arribar a la costa, tot i que no es descartaria, això sí, el cel estarà sempre bastant ennuvolat.

Dissabte seria el dia més tranquil, especialment a la costa. Malgrat tot, tornarien a créixer nuvolades que tornarien a deixar algun ruixat en zones de muntanya de l’interior, però serien molt més aïllades.

Diumenge sembla ser que seria el dia quan les tempestes podrien ser més fortes en punts de l’interior del nord-est i que de cara a darrera hora de la tarda podrien arribar a punts de la costa, especialment entre el Baix Llobregat i Cap de Begur. Podrien ser fortes i anar acompanyades de tempesta. Això sí, el matí serà ben assolellat.

Malgrat aquestes tardes tempestuoses que ens esperen, la setmana vinent sembla que s’imposaria el temps estable.
Any source

No comments:

Post a Comment