Wednesday, November 19, 2008

Nord per dies


Durant els propers dies, millor dit, durant la propera setmana tindrem una configuració isobàrica de nord, és a dir, que la circulació atmosfèrica en diferents nivells vindrà presidida per entrada d’aire del nord, aires més freds que faran baixar les temperatures progressivament, portant-nos un cap de setmana fred i un principi de setmana gairebé glacial.

Aquestes masses fredes de nord, en principi seran seques, per tant, s’esperen dies assolellats, tret del Pirineu on es produiran algunes nevades a totes les cotes del seu vessant nord. De cara a la propera setmana, una petita llengua més humida i més freda, ens podria afectar originant alguns ruixats en alguns punts, la cota de neu? Ja es veurà, queda molts dies i tot pot canviar.

El que sí queda clar, és aquesta situació de nord que es prolongarà una quants dies i la baixada de temperatures que serien més important pel cap de setmana. Així que abrigar-se!
Model GFS. Situació pel cap de setmana, amb una marcada situació sinóptica de nord, i una bossa freda a centre europa que poc a poc ens anirà arribant. L'ubicació de l'anticiló de les Açores i el de Siberia, està originant un passadís pel centre d'Europa que segur, donarà de parlar i molt durant els propers dies.

Model GFS. Situació per la nit de dimarts a dimecres de la setmana vinent, amb una bossa molt freda de -35ºC afectant-nos de ple, amb vents de NNE i una baixa relativa propera al Golf de Lleó que podria aportar un mica d'humitat en alguns nivells en zones de la meitat est. Ja es veurà que acaba passant.Any source

No comments:

Post a Comment