Friday, April 18, 2008

Això és un no parar!

Novament avui, la pluja ha regat la nostra població i ja portem gairebé 60 litres de precipitació acumulada aquest mes d’abril. Realment, una molt bona noticia.
El pas del front d’aquest matí, ha deixat una pluja fina i continuada que ha acumulat un litret més. A la tarda, com ja vam dir ahir, s’ha obert clarianes a la vegada que han crescut nuvolades que ha deixat una “gotellada” un xic inesperada, ja que no esperava que les tempestes arribessin amb tanta energia a primera línia de mar i, molt menys, amb calamarsa a la nostra vila. No obstant, si que s’esperava en alguns punts del nord-est. Finalment, la tempesta, molt aparatosa, ha deixat 3 litrets, és a dir, avui divendres em acumulat un total de 4 litres.

Imatge del radar en el moment de la tempesta que ha originat un esclafit a Arbúcies,

Demà dissabte, serà un dia variable, amb algunes nuvolades però amb bones estones de sol. En principi a Tossa no hauria de ploure.



Situació esperada pel diumenge a les 12 del migdia segons el model americà GFS.


Diumenge, tindrem un dia variable, amb estones de sol al matí i creixement de nuvolades que deixarien ruixats a la tarda, puntualment moderats o forts, i com aquests darrers dies, amb algun granet de calamarsa. Dilluns seria un dia semblant el de diumenge a l’espera que una falca anticiclònica estabilitzi el temps a partir de dimarts.



LES FOTOS D'AVUI

TOSSA DE MAR



Quan el ruixat començava a entrar a Tossa de Mar on s'aprecia la cortina d'aigua caient sobre el Massís de ses Cadiretes



La tempesta a escombrat la població d'oest a est. Ha passat molt ràpidament, però s'ha fet notar.





El cel s'ha tornat fosc amb el pas del potent cumulonimbus. Semblava que el cel hauria de caure d'un moment a un altre.


Després de la tempesta. s'ha format un dia més, un arc de Sant Martí complert que ha arribat a ser doble (a la fotografia s'aprecia lleugerament a la part superior).

MÉS FOTOGRAFIES.

Formació de la tempesta que ens ha afectat vista des de Santa Coloma de Farners. Foto: Joan B.



Arc de Sant Martí sorgeix en mig d'un ruixadet a Terrassa.


Quan els ruixat abandonaven la plana de Vic direcció les comarques de Girona. Foto: Bruna Suriñach (La Gleva, Osona)

Any source

No comments:

Post a Comment