Wednesday, April 16, 2008

Un dijous passat per aigua

Finalment, demà dijous s’espera que l’arribada del front que anunciàvem, torni a deixar aigua a tot Catalunya, i acumular quantitats que podrien ser un xic abundants al terç nord del Principat. L a pluja, començarà per l’oest de bon matí i s’anirà desplaçant cap a l’est on acabarien restringides al final del dia. Localment serien en forma de tempesta.

Model HIRLAM. Precipitació acumulada esperada entre les 6 i les 12 hores. No obstant, la precipitacions més importants caurien a la tarda tot i l'acumulació esperada de 5 litres segons aquest model HIRLAM pel matí de demà.


A Tossa, s’espera un matí ennuvolat amb arribada de les precipitacions a partir de mig matí, migdia, serien més continuades a la tarda i al vespre. Les acumulacions esperades segons la situació sinòptica seria entre els 10 i 15 litres. Puntualment, podria descarregar amb una certa intensitat i, fins i tot, a darrera hora de la tarda, acompanyada de tempesta. No obstant això, la possible vasculació de la baixa més al sud, podria disparar la precipitació a Tossa fins els 20-25 litres.

Model GFS. Precipitació acumulada entre les 12 i 18 hores de demà dijous segons el model americà GFS. Segons aquesta sèrie de models, fins les 12 de la nit, es podrien acumular entre 10 i 20 litres en tot el dia.


Divendres, seria un dia entre mig i molt ennuvolat, amb algun precipitació dèbil. Dissabte s’obririen clarianes progressivament, a la vegada que arribarien núvols alts, a l’espera que una nova baixa ens afecti diumenge amb precipitacions moderades. Ho anirem seguint.
Any source

No comments:

Post a Comment