Thursday, April 17, 2008

Ja portem 50 litres!

L’aigua a tornat a caure amb alegria a la nostra població i arreu de Catalunya. El sistema frontal que esperàvem ha arribat amb una primera tongada de precipitació a mig matí i migdia. Amb la formació d’una petita baixa en alçada amb el pas d’aquest front, ha estat quan s’ha originat la formació de tempestes en tot l’interior de Catalunya, sent més importants a la meitat est i sector nord-est de Catalunya. On les precipitacions han arribat fins els 30 litres en sectors de Barcelona, i amb calamarsades que han emblanquinat el terra.
Imatge del radar quan queia el ruixat de la tarda acompanyat de llamps i trons.

A Tossa, s’ha acumulat una quantitat total de 16 litres, amb tempesta i algun granet de calamarsa a la tarda. Realment, la pluja ha estat molt ben caiguda, a excepció de l’últim ruixat de la tarda que ha acumulat 4 litres en 5 minuts. Fa goig veure la riera baixant amb aigua.


Imatge del meteosat on es veu la tempesta d'aquesta tarda a Tossa, i l'arribada del nou front que ens afectarà demà per l'oest de la península.

Demà, s’espera que sigui un matí ennuvolat, amb algun plugim dispers. A partir de migdia, s’obriran clarianes a la vegada que creixeren nuvolades que no es descarten que deixin alguna gotellada a última hora de la tarda, tot plegat poca cosa. Dissabte serà un dia de treva amb temps variable però sense pluja.

Per diumenge, l’arribada d’una nova baixa tornaria a deixar precipitacions a la nostra localitat, amb una tarda de dilluns caracteritzada per nous ruixats. A partir de dimarts, el temps quedaria més assolellat.


El cel de Premià de Mar aquesta tarda

Badalona amb una calamarsada, avui a la tarda.

Els carrers de Badalona baixaven com rieres del Maresme.

Any source

No comments:

Post a Comment