Monday, May 26, 2008

AIGUA A DOJO!!!!!

Realment, la situació a partir d’aquest vespre es presenta molt animada i en zones de la meitat nord, fins i tot, perillosa per la probabilitat d’algun aiguat.


Ja portàvem dies anunciant la possibilitat que una baixa s’ubiqués enfront de la costa catalana, i tot sembla indicar que així serà. Aquesta baixa, es presenta molt activa i bastant profunda, amb un alt reflex tan en alçada com en superfície. La seva formació davant la costa, farà impulsar vent humit de llevant, que reactivarà les precipitacions, sent aquestes entre abundants i molt abundants, especialment a la meitat nord i i est, i més concretament, al Pirineu on algun rius podrien desbordar-se.


L’estat de la mar a primera línia de la costa també serà noticia (alguns models indiquen onatge de més de 4 metres en el nostre litoral).


Així doncs, a Tossa s’espera que a partir d’aquesta tarda les nuvolades vagin guanyant terreny amb precipitacions que començaran a aparèixer a partir del vespre i es farien més continuades i important al llarg de la nit i demà al matí. S’enregistraran valors abundants (alguns models indiquen fins 50 litres). Localment serien d’intensitat forta i acompanyat de tempesta. La mar s'espera maregassa amb mar de fons de l'est (ones entorn els 3 i 4 metres).


El millor serà anar seguint l’evolució...

Models MASS. Ubicació de la baixa enfront la costa barceonina per demà al matí.

Model MASS. Model d'onatge previst per demà al matí. Onades superiors als 3 metres a primera linia de la costa i de fins a 5 metres mar endins.

Any source

No comments:

Post a Comment