Friday, May 16, 2008

Pel Maig, cada dia, ruixats!

Ja ho deia el dimecres, “Pel Maig, cada un dia raig”, i es que els ruixats i els tempestes són la tònica dels darrers dies en diferents punts del territori català, sobretot, en sector de Muntanya de l’interior i el Pirineu.

Aquesta situació de ruixats i tempestes, sembla indicar que en tindrem per dies, i es que els models ens indiquen ruixats per tot el cap de setmana i per a la setmana vinent (amb alguna pausa per dimarts i dimecres). Així doncs, en un lloc, o en un altre de Catalunya, en tindrem. Les més importants, serien avui a la tarda, demà i la tarda-nit de diumenge i part de dilluns.

A la nostra localitat, les pluges podrien arribar aquest vespre, així com demà dissabte i diumenge (Sembla, que pel migdia tindríem una pausa i els infants podran lluir els seus vestits de comunió, això si, sota un cel més ennuvolat que assolellat).

Anirem seguint el pronòstic dia rere dia i, sobretot, deixeu el paraigües a mà que de ben segur que més d’un dia es farà servir.

Model GFS. Situació esperada per diumenge a les 18h. Es pot apreciar com les taques de precipitació cobreixen tot Catalunya i gran part d’Espanya. Una de les més bones notícies, és que en els propers dies, les precipitacions més importants esperades cauran a les capçaleres dels embassaments.

Vista de la riera de Tossa, al seu pas pel Mas d’en Ferro, ja entrant a la plana. Feia temps que no es veia la riera tant plena de vida.

Vista de la Vall de Tossa avui el matí. Un matí “rufu”, amb boires a les muntanyes i amb una humitat molt elevada. El ruixadet d’aquest matí ha deixat 0,2 litres.

Any source

No comments:

Post a Comment