Monday, May 19, 2008

Continuarem esperant....

Doncs sí, haurem de continuar esperant les nostres pluges, ja que aquests darrers dies d’inestabilitat que han deixat quantitats de precipitació superior als 50 litres en diferents punts Catalunya, no ens ha volgut afectar.

Els models indiquen, que a finals d’aquesta setmana, els ruixats es podrien repetir de forma generalitzada arreu de Catalunya. No obstant, avui dimarts, encara podria haver-hi algun ruixat a l’interior de Catalunya. Com en aquests darrers dies, no afectaria a Catalunya.

Malgrat que a Tossa no han arribat aquests ruixats, les pluges caigudes en altres indrets de Catalunya han deixat quantitats importants, moltes d’elles en les capçaleres dels rius, que estan alimentant i de quina manera, els assagats camps i els buits embassaments, que avui ja es trobaven, de forma global a tot Catalunya, a un 32% i es preveu que continuïn pujant lleugerament durant els propers dies, a espera el que facin els nous ruixats esperats per avui i a finals de setmana que podrien ser, novament, importants.

Quantitats destacades d’episodi de ruixats:
La Quar (Berguedà): 61,8 litres
St. Pau de Segúries (Ripollés): 56,6
Vilanova de Meià (La Noguera): 48,2
Santuari de Queralt (Berguedà): 39,6
Núria (Ripollés): 36,4
Olot (Garrotxa): 28,2
El Poal (Pla d'Urgell): 26,3
Font: SMC

Models GFS. Situació esperada pel proper diumenge, on podem apreciar la formació d'una baixa al mig de la Península Ibèrica que tornarà a inestabilitzar el temps i donar ruixats arreu d'Espanya. La fluctuació de la baixa cap a l'est, podria impulsar vent humit de llevant, que originaria precipitacions més importants en tots la conca Mediterrània. Ho anirem seguint.

Any source

No comments:

Post a Comment