Saturday, September 20, 2008

Es confirma la situació d'est.

Ja portàvem dies anunciant-ho. La llevantada es confirma, i tot i que sembla que la part més activa es quedaria per la zona de Tarragona i Castelló, la costa gironina podria rebre quantitats de pluja importants a partir de dilluns.

Aquesta situació d’est, sembla que tindrà una llarga vida. L’ubicació de l’anticicló estirant-se pel centre europeu i la baixa ubicada enfront les costes portugueses abraçant el seu radi d’acció la Península, està donant origen a que els vent siguin d’origen marítim. A més, l’aire fred que acompanya la baixa, tindrá una tendència a desplaçar-se cap a l’est, originant la formació d’una baixa enfront les costes espanyoles, donant lloc a una tongada de precipitacions que en alguns indrets de la meitat est de Catalunya, podrien acumular quantitats molt abundants al llarg de tots aquests dies. I és que si a partir d’avui diumenge i, especialment dilluns i dimarts, la baixa que es formarà davant la costa ens donarà una regada general i generosa, per finals de setmana, la vasculació de l’anticicló fins a situar-se sobre el Regne Unit, aportarà més aire fred en alçada i donarà lloc a una altre nova tongada de precipitacions, però per això, encara queden molts dies.

Així doncs, a partir d’avui diumenge a la nostra localitat, s’anirà tapant al llarg del dia, i a partir de la tarda, es podria produir alguna precipitació dispersa. Serà demà dilluns, quan les precipitacions serien més importants i més continuades que a partir de dimarts disminuirien d’intensitat i es farien més intermitents però no acabarien de desaparèixer del tot.

Per experiència, aquestes situacions s’han de seguir molt de a prop, ja que les baixes que es formen enfront la costa catalana solen vascular molt i fins l’últim moment no es sap la seva ubicació final, 50 quilòmetres més al nord o més al sud de la seva ubicació prevista pot portar-nos més o menys pluges.
Any source

No comments:

Post a Comment