Thursday, September 25, 2008

Pluges de Tardor.

-
L’entrada d’una massa freda, amb altes humitats en diferents nivells de la troposfera i una lleugera entrada de vents humits en superfície, originarà l’aparició de precipitacions en molts sectors del nord-est on fins ara la pluja no ha fet acte de presència aquests darrers dies de temporal en molts sectors del llevant espanyol. A més, les temperatures baixarien lleugerament i la neu apareixerà per sobre dels 2000 metres..
-
Per avui divendres, s’espera un dia variable amb creixement de nuvolades que donarien ruixats i alguna tempesta forta en punts del nord-est desplaçant-se cap al nord de Barcelona i la Costa Brava. Localment podrien acumular quantitats moderades i ser d’una certa intensitat. Per la zona de Lleida el dia estarà poc ennuvolat.
-
A partir de mitja tarda i durant la nit de divendres a dissabte, es podrien reactivar pel nord-est les precipitacions i es desplaçarien cap al sud del principat on serien més persistents. És probable que les precipitacions de matinada siguin intenses en alguns punts i amb fort aparell elèctric just quan l’aire fred s’escoli pel nord-est. S’haurà d’anar seguint molt de prop.
De cara a dissabte, les precipitacions es centrarien en tota la meitat sud, que podrien acumular quantitats abundants


Model HIRLAM. Temperatura a 5500 metres d'alçada (500hPa) per a la matinada de dissabte (6 hores), on s'aprecia l'entrada d'aire fred (-20ºC) pel nord-est Peninsular

Model HIRLAM. Humitat esperada a 700 hPa (3000 metres d'alçada).

Any source

No comments:

Post a Comment