Sunday, September 14, 2008

Tempesta amb Tuba a Tossa i Barcelona.


El passat dissabte dia 13, i amb el pas del dia anterior d’un front actiu, va obrir les portes a l’entrada d’una bossa freda a nivells alts (-22ºC a 5500 metres d’alçada) que va donar origen a la formació de tempestes a la tarda.
Aquestes tempestes, van deixar un espectacle de llums i colors, però també de fenòmens en el litoral central, amb la formació d’un nucli de tempesta espectacular front les costes de Barcelona, que va donar lloc a fenòmens tornàdics.

En l'animació de la imatge del radar, es pot apreciar la força que va agafar la tempesta, amb unes tonalitats vermelloses ben marcades, fins i tot, es pot apreciar com realitza una mena de rotació sobre si mateix.

Des de Tossa, es va poder apreciar una tuba o cap de fibló mar endins, que es podia apreciar perfectament com penjava del nuvolot. A més, amb l’arribada de la desfeta de les tempestes de l’interior, va donar origen a escenes fotogèniques bastant boniques.

A primeres hores del matí, amb la sortida del sol, ja es començava a intuir que durant la tarda hi haurien tempestes fortes enfront el litoral, degut a la forta convecció que s'apreciava.



A partir de migdia, els congestus començaven a ser importants dins de mar.




A mitja tarda, les nuvolades creixien amb força i rapidesa i es realimentaven amb l'arribada de noves masses de núvols de les tempestes interiors. Fins i tot a Tossa, va caure un ruixadet que va deixar 0,5 litres.



Entorn les 19:30 es va forma aquest Cap de Fibló o Tuba davant la costa tossenca.


Realment, les nuvolades amb es cap de Tossa al fons, va donar origen a una escena ben fotogènica, amb bon convinat de colors i formes.



Des de Barcelona, es podia veure un espectacle com aquest.


Fotografies cedides pel forero Parhelio. Reportatge complert clica aquí.


Fotografies cedides pel forero Tramu. Veure reportatge complert clica aquí.

Any source

No comments:

Post a Comment